Magus ja mahlane klassika, mis sobib suurepäraselt igaks tähtpäevaks või lihtsalt kohvilaua maiustuseks. Selle koogi teeb eriliseks riivitud porgand, mis lisab küpsetisele imelist mahlasust ja kerget magusust. Pehme tekstuuriga porgandikook on rikastatud vürtsidega , mis annavad sellele soojuse ja sügavuse. See retsept on lihtne valmistada ja garanteerib naeratuse igale magusasõbrale.
Retsepti jagas Meelte kooli mentor ja toitumisnõustaja Raissa Žmarjova.
Koostisained:
🥕400g porgandit
🥕2 muna (või 2 spl. Chia seemned)
🥕2 klaasi kaerahelbeid (võib kikerhernes samas koguses olla või punased oad)
🥕2 banaani
🥕0,5 tassi kuivatatud puuvilju
🥕2tl küpsetuspulbrit
🥕jahvatatud kaneeli
🥕muskaatpähklit
🥕ingverit
🥕3spl oliiviõli
🥕4spl maitsestamata jogurtit
🥕4spl kodujuustu
Tee nii:
❧ Kuumuta ahi 180 kraadini
❧ Püreesta banaanid blenderis või kahvliga. Lisa munad, taimeõli ja sega.
❧ Riivi porgandid ja lisa koos hakitud kuivatatud puuviljadega taignale.
❧ Seejärel lisa eelnevalt omavahel segatud kuivained. Sega korralikult läbi.
❧ Aseta kergelt määritud õliga ahjuvormi ja küpseta umbes 40 minutit.
❧ Kui soovid tordi serveerida, siis lihtsalt sega madala rasvasisaldusega kodujuust naturaalse jogurtiga. Kata jahtunud pirukas sellega kreemiga ja puista peale hakitud kreeka pähkleid.