Pehmed, kuldsed ja veidi teistmoodi – porgandiga kaneelirullid, mis rõõmustavad nii silma kui kõhtu!
Kui klassikalistele kaneelirullidele lisada porgandipüree ja tsitruseline nüanss, sünnib neist eriti mahlane ja imeliselt lõhnav küpsetis.
Vaja läheb:
🥕u 600 g jahu
🥕pakk pressitud pärmi (50 g)
🥕4 dl leiget porgandipüreed
🥕1 dl käesooja vett
🥕2 spl suhkrut
🥕1 tl soola
🥕100 g võid
🥕100 g apelsini- või sidrunioliiviõli (või muud õli, aga siis riivi apelsinikoort sisse)
🥕1 tl kardemoni
🥕Vahele: suhkrut, kaneeli, pehmet võid ja 100–150 g õunatükke vmt (4–5 spl)
Tee nii:
❧ Porgandipüreeks keeda puhastatud porganditükid väheses vees pehmeks, kurna ja püreesta.
❧ Lahusta leiges vees pärm, lisa suhkur, sool ja porgandipüree.
❧ Sega sinna ka või. Seejärel puista juurde ning hakka aegamööda jahu sisse sõtkuma. Kui tainas lööb kausi küljest lahti, siis on jahu piisavalt (tainas peab jääma sutsu vedelam kui nt kringlitainas).
❧ Lisa õli ja sõtku tainasse. Nüüd raputa tainapätsile veidi jahu, pane peale rätik ja tõsta sooja kohta kerkima. (võib ka kiirkergitada sooja veega kausi peal – 20 minutit ja tainas on lahtirullimiseks valmis.)
❧ Sega valmis täidis.
❧ Rulli tainas lahti, määri sellele segu, lisa õunatükid, keera pikemast servast rulli ja lõika kettad.
❧ Pane need kõrgemate äärtega plaadile (tainas on veidi vedelam ja võib muidu üleliia laiali valguda).
❧Kergita veidi (kiirkergitust saab teha ka ahjus, uks tasub veidi lahti jätta). Soovi korral määri pealt munaga.
❧ Küpseta u 200–220-kraadises ahjus, kuni kaneelirullid on kuldpruunid.