Kinoasalat ahjukana või -kalaga

See värvikas ja toitaineterikas salat on hea valik, kui soovid midagi lihtsat, aga samas toitvat ja maitsvat. Krõmpsuvad köögiviljad, küpsetatud kana ja kerge pähkline kinoa loovad mõnusa tasakaalu, samal ajal kui majoneesikaste seob kõik komponendid hästi kokku. Sobib suurepäraselt lõunasöögiks, peolauale ja kergeks õhtusöögiks. Koostisosasid saad vastavalt oma eelistustele kohandada, näiteks asenda kana kalaga, kinoa läätsedega ja köögiviljad vastavalt maitsele või arvestades mida parasjagu kodus on. Sedasi saad retsepti lõputult kombineerida ning elamusi luua.

Vaja läheb:

🥕 150 ml kinoat (keetmata)
🥕 200g küpsetatud kana
🥕 3 haput või marineeritud kurki
🥕 1 värske kurk
🥕 1 purk maisi-herne segu (200g)
🥕 1 paprika
🥕 1 punane sibul
🥕 peotäis rediseid
🥕 peterselli
🥕 u 5-6 spl majoneesi
🥕 soola & pipart

Tee nii:

❧ Pese ja keeda kinoa (1 osa kinoad, 2 osa vett). Lase maksimum kuumusel keema, siis keera tuli maha ja lase järelvalmida ca 15min kuni kõik vesi on kadunud. Jahuta.
❧ Lõika kana parajateks tükkideks.
❧ Haki kurk, hapukurk, paprika, punane sibul, redised ja sega kergelt läbi.
❧ Lisa kinoa, kana, maisi-herne segu, majonees, petersell, pipar ja sega.
❧ Kui vaja, lisa veel veidi soola.
❧ Lase veidi külmkapis seista.

Retsepti autor: toitumisterapeut ja Meelte kooli koolitaja Triin Muiste (triinutoidumaailm.ee)

Shopping Cart