Kapsasalat hurmaaga

See maitseküllane salati idee toob taldrikule tükikese värskust nii maheda kapsa kui ka mahlase puuvilja näol. Olgu see kerge lõunasöök, lisand peolauale või õhtusöögi kõrvalroog. Kastmes peitub võlu- maitserohelise, sidruni ja mangopüree kooslus loob mõnusalt tasakaalustatud maitse, mis täiustab kogu rooga. Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele sööjale, et rõõmustada nii peret kui külalisi.

Vaja läheb:

🥕 1 väike värske kapsas
🥕 1-2 hurmaad või 1 mango või 2 nektariini
🥕 paar vart rohelist sibulat
Kastmele:
🥕 väike peotäis rukolat
🥕 väike punt peterselli
🥕 natuke basiilikulehti
🥕 1 küüslauguküüs
🥕 oliiviõli (ca 0,5 dl)
🥕 0,5-1 sidruni mahl
🥕 veidi mangopüreed (ca paar lusikatäit)
🥕 soola & pipart

Tee nii:

❧ Lõika kapsas peenikesteks ribadeks ja haki sibul.
❧ Koori hurmaa või mango ja lõika kuubikuteks.
❧ Valmista kaste: pane kõik koostisosad blenderisse või saumiksri tünni ning surista ühtlaseks.
❧ Vala kaste salatile ja sega läbi.

Retsepti autor: toitumisterapeut ja Meelte kooli koolitaja Triin Muiste (triinutoidumaailm.ee)

Shopping Cart