Apelsinihummus

Siidine ja maitseküllane kikerhernemääre ehk hummus sobib leivale määrimiseks, snäkkide kõrvale dipiks või kastmeks. Klassikalisele retseptile lisab jõulutunnet apelsin. Valmistamine on kiire ja lihtne, säilita hummust kinnises anumas, külmkapis.

Vaja läheb:

🥕 400g purk kikerherneid
🥕 1 spl tahhini (seesamiseemne pasta)
🥕 1 küüslauguküüs
🥕 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
🥕 1 tl jahvatatud koriandriseemneid
🥕 1 tl jahvatatud kurkumi
🥕 ¼ sidrunimahl
🥕 ~ 50g oliiviõli
🥕 soola & pipart
🥕 apelsini mahla ja koort (et tekiks hea konsistents)

Tee nii:

❧ Kalla kikerherned sõelale ja lase nõrguda. Soovi korral saad kikerherne vedelikku (aqua faba) kasutada munavalge asendajana.
❧ Pane ja kõik koostisosad (va. apelsinimahl) köögikombaini ning püreesta.
❧ Lisa apelsinimahla kuni saad soovitud, ühtlase ja kergesti määritava konsistentsi. Riivi juurde apelsinikoor.

Pidulikumad tikuvõileivad saad valmistada näiteks nii: 

❧ Lõika pardifilee/kala/röstbiif peenikesteks viiludeks.
❧ Lõika seemneleib kolmnurkselt.
❧ Määri leivale hummus, lisa rukola salatit, filee (pooleks murtult), balsamico kaste, pärlsibul.
❧ Kinnita võileivatikuga.

Retsept: Meelte kooli koolitaja ja toitumisnõustaja Anna-Liisa Schön (juurtejuurde.eu)

Shopping Cart