Nende “trühvlite” valmistamine on kiire ja lõbus, ning tulemus sobib ideaalselt nii maiustamiseks kui ka külalistele pakkumiseks. Kreemiste maiuste tegemiseks ei ole vaja muud kui mõni lihtne koostisosa ja natuke aega. Väga jõukohane ja meeldiv tegevus ka lastele.
Sellest kogusest tuleb umbes 18 trühvlit, mida võid säilitada (sügav)külmikus.
Vaja läheb:
küpsetuspaberit
potti ja kaussi, vesivanni tegemiseks
🥕250g maapähklikreemi
🥕140 g mandlijahu
🥕2 spl agaavisiirupit
🥕1tl vanillisuhkrut
🥕veidi soola
🥕200g tumedat šokolaadi
🥕1tl õli
🥕külmkuivatatud marju
Tee nii:
❧ Sega kausis kokku pähklikreem, mandlijahu, siirup, vanillisuhkur. Sa peaksid saama pehme, voolitava tekstuuri.
❧ Vormi taigen ühtlase suurusega pallideks (~ 1 spl jagu)
❧ Pane pallikesed küpsetuspaberile ning külmkappi/sügavkülma.
❧ Sulata vesivannil šokolaad. Vajadusel lisa veidi õli (vedelam tekstuur).
❧ Kasta pähklipallikesed šokolaadiga. Nii palju kui soovid.
❧ Puista peale külmkuivatatu marju ning pane sügavkülma u 5 minutiks.
Nb! Vesivanni tegemiseks pane poti põhja natukene vett. Pane poti peale sobiva suurusega kuumakindel kauss. Kausi põhi ei tohi vette ulatuda. Kuumuta, kuid ära lase keema. Vesi ega veeaur ei tohi šokolaadi sisse sattuda.
Retsept: Meelte kooli mentor ja koolitaja Anna-Liisa Schön (juurtejuurde.eu)