Astelpaju-indiapähkli toortort

Pidulik ja samas immuunsust tugevdav dessert – väike astelpaju toortort –  vajab vaid blenderit ja S-kujulise teraga köögikombaini – mitte midagi küpsetama ei pea!

Retsepti autor on Meelte kooli mentor, toitumisnõustaja Anna Losman.

Vaja läheb: 

Tordivorm ø16 cm
Blender + Köögikombain S-kujulise teraga
Küpsetuspaber

🥕70 g kookoshelbeid
🥕7-8 pehmeid datleid
🥕20 g kuivatatud pehmeid õunu
🥕0,5 tl jahvatatudkaneeli
🥕0,5 tl jahvatatud ingverit
🥕130 g India pähkleid (leotada vees 4 tundi)
🥕170 g astelpaju marju või 130 ml astelpaju mahla
🥕40 g vahtra- või muud siirupit
🥕50 g mahedat kookosõli

Tee nii:

❧ Tordi põhjaks peenesta S-kujulise teraga köögikombainis kookoshelbed. Lisa õunad, kaneel ja ingver, peenesta veel natuke. Lõpus lisa dattlid ja peenesta kuni saad kleepuva massi.

❧ Valmis mass pane ühtlase kihina tordivormi alusele laiali (tordialus võiks olla kaetud küpsetuspaberiga).

❧ Astelpaju marjad blenderda ja kurna läbi sõela, et tuleks välja puhas mahl (tuleb välja umbes 130 ml mahla).

❧ Kookosõli sulata vesivannil

❧ Pane blenderisse astelpaju mahl ning teised koostisosad ja peenesta siledaks kreemjaks massiks

❧ Vala kreemi ühtlase kihina tordipõhjale

❧ Pane tort sügavkülmikusse kuni täieliku tardumiseni (4-8 tundi) Enne söömist lase tordil külmikus ca 4 tundi ära sulada. Kaunista marjadega.

P.S. tort tuleb vormist ilusti lahti, kui soojendad kätega vormiümbrust. Ilusad sirged tükid saad lõigata eelnevalt kuumas vees pestud noaga.